Onze Troeven

Onze Troeven

’t Motjeshof is een rustig eilandje in een stukje natuur. Je hebt er alle vrijheid, maar we blijven natuurlijk verbonden met de rest van de wereld. Er valt heel wat te ontdekken in de onmiddellijke omgeving en elk verblijf kan op maat samengesteld worden.

Op een verblijf vanaf 2 nachten geven wij altijd 10% korting.
Check onze kalender via ‘prijzen’ om de beschikbare kamers te zien.

Stel je verblijf in ’t Motjeshof op maat samen

Personaliseer je verblijf via de boekingsmodule met één of meerdere arrangementen. Reserveer eerst de kamer en selecteer vervolgens de gewenste arrangementen.

De streek rond ‘t Motjeshof

De streek rond ‘t Motjeshof

Ontdek de streek rond ’t Motjeshof. Het relatief vlakke – soms licht golvende – West-Vlaanderen is een aangename fietsstreek. We kunnen de nodige (elektrische) fietsen voorzien wanneer je van plan bent de omgeving op twee wielen te verkennen. Onze B&B ligt aan de Verbiestroute (44km) en de Wastineroute (50km).

Neem een kijkje op https://www.vlaanderen-fietsland.be/nl en https://www.westtoer.be/nl/doen/fietsroutes of stel zelf een aangename fietsroute samen via https://www.routeyou.com of https://www.openstreetmap.org

Ook Provinciedomein Bulskampveld of ’t Veld, natuurreservaat De Gulke Putten en het Kasteel van Ardooie bieden tal van bezienswaardigheden om mooie wandelingen te maken. Er valt heel wat te ontdekken. In de B&B liggen er tal van uitgeprinte fiets-en wandelroutes. We staan graag voor jullie klaar met tal van tips en ideeën!

Wellness verwenhut 't Motje (sauna & jacuzzi)

Wellness verwenhut 't Motje (sauna & jacuzzi)

Ontdek onze verwenhut ’t Motje! Heb je nood na een dagje stappen of fietsen om even te relaxen in de sauna of jacuzzi? Boek dan nu ons Zen arrangement en kom helemaal tot rust! Ook mogelijk voor 1 nacht. Steeds in combinatie met een overnachting in ’t Motjeshof.

tmotjeshof

Brugse Ommeland

’t Motjeshof ligt in het zuiden van het Brugse Ommeland. De website www.west-vlinderen.be zorgt ongetwijfeld voor inspiratie. De driehoek Brugge-Gent-Kortrijk levert meer dan voldoende stedelijke mogelijkheden en de kust is nooit veraf. Het Mandeldal, de Leie en de Brugse Polders zijn vlot bereikbaar.

Pittem, Tielt en Wingene zijn de dichtstbijzijnde steden en gemeenten. Elk met hun eigenheid en voldoende toeristische argumenten. Ook een dagje shoppen in Kortrijk, Brugge of Roeselare is een mogelijkheid en wie van geschiedenis houdt, zal ongetwijfeld In Flanders Fields en de streek rond Ieper weten te waarderen.

tmotjeshof

Zakelijk-arrangement

Ook vertegenwoordigers voor bedrijven komen hier aan hun trekken. Wij hebben een bureau voorzien, goeie WIFI en een laadpaal.

Men kan ook eten bestellen voor s’avonds. Gelieve hiervoor contact met ons op te nemen.

Ben je met een groep? Dan kan je ook de ontbijtzaal afhuren voor een workshop of seminarie. Neem hiervoor contact met ons op.

t Motjeshof

Egem in West-Vlaanderen

In de prehistorie verbleven groepen mensen langere tijd in Egem. Ze wisten in het mesolithicum (8000-4000 voor Christus) al waar het goed was.De plaatsnaam wordt in 1179 voor het eerst als “Hedenghem” vermeld in een schriftelijke bron. Er staat dan al bijna 200 jaar een kerk. Na de Tweede Wereldoorlog kort men alternatieve schrijfwijzen en namen af naar Egem.

Het huidige, moderne Egem is een landelijk West-Vlaams dorpje. Een sfeervol dorpsplein met een handvol straten in het centrum.

tMotjeshof

Gastronomie (Culinaire arrangementen)

We reserveren met plezier in je favoriete restaurant of helpen je op weg. Restaurant De Peerdekens in Egem ligt op wandelafstand en is in de ruime omgeving gekend voor de heerlijke Franse keuken van chef-kok Ann.

Mag het iets verder? Niet heel erg veel? Dan is ook Restaurant De Koornbloem in Wingene, op amper  kilometer, een uitstekende keuze. Chef Hans Menu – inderdaad, een naam was zelden toepasselijker – serveert vanzelfsprekend alleen topmenu’s …

In Zwevezele, deelgemeente van Wingene, staat chef Steven dan weer in de keuken van Restaurant Cuisine Kwizien. Een kok die ervaring heeft met Michelinsterren, dat kan alleen heel lekker zijn. Test het vooral zelf een keertje uit.

Ook in Tielt kan je heerlijk dineren. Eethuis Bouché staat gekend voor zijn fijne keuken, aangename ligging en landelijke stijl.

In ieder geval: er is voor elk wat wils in de directe omtrek van ’t Motjeshof. We reserveren met plezier een plekje voor jullie.

Blijf je toch liever in de B&B, dan kan je bij ons altijd terecht voor onze gekende tapasplank met charcuterie &  streekkazen, tapenades en vers ambachtelijk stokbrood.

We horen het graag.

Onze Troeven

Onthaasten & genieten in hartje West Vlaanderen.

 • Moderne Kamers
  Moderne Kamers
 • Heerlijk Ontbijt
  Heerlijk Ontbijt
 • Privé Terras
  Privé Terras
 • Tuin
  Tuin
 • Gratis WiFi
  Gratis WiFi
 • Toerisme Vlaanderen
  Toerisme Vlaanderen
 • Huiselijk en Vrij
  Huiselijk en Vrij
 • Gratis parking met laadpaal!
  Gratis parking met laadpaal!
Contacteer Ons!