Troeven in de streek

Veel mogelijkheden

Het relatief vlakke – soms licht golvende – West-Vlaanderen is een aangename fietsstreek. We kunnen de nodige (elektrische) fietsen voorzien wanneer je van plan bent de omgeving op twee wielen te verkennen. Onze B&B ligt aan de Verbiestroute (44km) en de Wastineroute (50km).

Neem zeker een kijkje op https://www.vlaanderen-fietsland.be/nl en https://www.westtoer.be/nl/doen/fietsroutes of stel gewoon zelf een aangename fietsroute samen via https://www.routeyou.com of https://www.openstreetmap.org

Ook Provinciedomein Bulskampveld of ’t Veld, natuurreservaat De Gulke Putten en het Kasteel van Ardooie biedt tal van bezienswaardigheden om mooie wandelingen te maken. Er valt heel wat te ontdekken.

In de B&B liggen er tal van uitgeprinte fiets-en wandelroutes. We staan graag voor jullie klaar met tal van tips en ideeën!

 

 

Egem in West-Vlaanderen

Egem in West-Vlaanderen

In de prehistorie verbleven groepen mensen langere tijd in Egem. Ze wisten in het mesolithicum (8000-4000 voor Christus) al waar het goed verblijven was.

De plaatsnaam wordt in 1179 voor het eerst als “Hedenghem” vermeld in een schriftelijke bron. Er staat dan al bijna 200 jaar een kerk, gewijd aan de Heilige Germanus van Auxerre. Latere vermeldingen als Heedighem (1351), Hedeghem (1357) en Heedeghem (1383), Heeghem en Eeghem (in de 17e en 18e eeuw) leveren uiteindelijk vanaf 1937 de naam Eegem op. Na de Tweede Wereldoorlog kort men dat af naar Egem.

Het huidige, moderne Egem is een landelijk West-Vlaams dorpje. Een sfeervol dorpsplein met een handvol straten in het centrum.

Brugse Ommeland

Brugse Ommeland

West-Vlaanderen grenst zowel aan de Noordzee, aan Frankrijk als aan Nederland.

’t Motjeshof ligt in het zuiden van het Brugse Ommeland. De website www.west-vlinderen.be zorgt ongetwijfeld voor inspiratie. De driehoek Brugge-Gent-Kortrijk levert meer dan voldoende stedelijke mogelijkheden en de kust is nooit veraf. Het Mandeldal, de Leie en de Brugse Polders zijn vlot bereikbaar.

Pittem, Tielt en Wingene zijn de dichtstbijzijnde steden en gemeenten. Elk met hun eigenheid en voldoende toeristische argumenten. Ook een dagje shoppen in Kortrijk, Brugge of Roeselare is een mogelijkheid en wie van geschiedenis houdt, zal ongetwijfeld In Flanders Fields en de streek rond Ieper weten te waarderen.

De streekproducten in ’t Motjeshof

De streekproducten in ’t Motjeshof

Zaakvoerster Sarah zoekt onafgebroken naar streekproducten en beschouwt daarbij – terecht – zowat heel West-Vlaanderen als ‘de streek’.

Heerlijke confituur, ambachtelijke koffie, perenstroop, honing … vrijwel alles wat ’s morgens op de ontbijttafel staat, is ook apart verkrijgbaar in ’t Motjeshof. Neem een aandenken mee naar huis, of laat een pakketje samenstellen.

Onze Troeven

Onthaasten & genieten in hartje West Vlaanderen.

 • Moderne Kamers
  Moderne Kamers
 • Heerlijk Ontbijt
  Heerlijk Ontbijt
 • Privé Terras
  Privé Terras
 • Tuin
  Tuin
 • Gratis WiFi
  Gratis WiFi
 • Toerisme Vlaanderen
  Toerisme Vlaanderen
 • Huiselijk en Vrij
  Huiselijk en Vrij
 • Gratis parking met laadpaal!
  Gratis parking met laadpaal!
Contacteer Ons!